Product Details

РАСПРОДАДЕНО

COOPER&HUNTER SUPREME INVERTER 5,5 kW CH-S18FTXAM2S-GD (-30 ˚C) (А++)

Професионална инвертер топлинска пумпа во сплит изведба специјално конструирана за работа во нордиски предели, комплетно решение за греење и ладење, висока енергетска ефикасност
– ДВОСТЕПЕН КОМПРЕСОР
– Работен режим од -30°С до +54°С со класа А++ на ладење и A+ на греење
– Wi-Fi конекција и управување, I FEEL функција, PLAZMA филтер, заштита од замрзнување на просторот, интелегентен дефрост
– G – MATRIK технологија за мирна и стабилна работа на ултра ниски фреквенции
– Грејачи на компресор и шасија, електронски експанзионен вентил
– Ниско ниво на бучава
– Работи на напон од 96V до 260V
ГАРАНЦИЈА: 3 ГОДИНИ

Share this product

Description

 • Енергетска класа А++
 • LED дисплеј
 • Грејач на шасија
 • Двостепен компресор
 • електронски експанзионен вентил
 • CH SMART-ION филтер
 • Филтер за прашина
 • Заштита од смрзнување (го вклучува клима уредот кога температурата во просторот ќе падне под 8°С)
 • I FEEL функција за одржување на температурата според сензорот во далечинскиот управувач
 • Тајмер
 • Ладилен медиум R32
 • Интелигентен дефрост
 • Самодијагностика
 • Режим за спиење
 • Одвлажнување
 • I-Action технологија за стабилна работа на компресорот на ултраниски фреквенции
 • Тивка работа
 • Заштита од појава на мувла
Модел SUPREME INVERTER (GOLD) CH-S18FTXAM2S-GD
Капацитет ладење (kW) 5,30 (1,20-7,20)
Капацитет греење (kW) 5,57 (1,20-9,20)
Напојување ~220V-240V/50Hz/1Ph
Електрична потрошувачка ладење (kW) 1,32 (0,35-2,50)
Електрична потрошувачка греење (kW) 1,32 (0,35-3,30)
SEER 6,6 (А++)
SCOP 4,4 (А+)
Проток на воздух  (m3/h) 600 ÷ 1200
Ниво на бучава на внатрешна единица dB(A) 30 ÷ 48
Ниво на бучава на надворешна единица dB(A) 56
Димензии (внатрешна) (mm) 1101х327х249
Димензии (надворешна единица) (mm) 1000x790x427
Маса (внатр./надв. единица) (kg) 16,5/62,5
Одвлажнување l/h 1,8

*Иако се трудиме секогаш да даваме точни податоци, сепак можни се печатни грешки. Се оградуваме од било каква одговорност по основ на направени ненамерни печатни грешки и/или грешки при превод, при составување на содржините на веб страницата. Не одговараме за евентуални печатни грешки.