Product Details

.

COOPER&HUNTER ARCTIC2 INVERTER (R32) 5,5 kW CH-S18FTXLA2-NG (-25 ˚C) (А+++)

ден 56.900,00 ден 50.900,00

Професионална инвертер топлинска пумпа во сплит изведба специјално конструирана за работа во нордиски предели, најпродаван модел, комплетно решение за греење и ладење, висока енергетска ефикасност
– Работен режим од -25°С до +50°С со класа А++ на ладење и А+++ на греење
– Wi-Fi конекција и управување, I FEEL функција, PLAZMA филтер, заштита од замрзнување на просторот, интелегентен дефрост
– CH 7-SKY напреден систем на филтрација
– I-Action технологија за мирна и стабилна работа на ултра ниски фреквенции
– Грејачи на шасија, електронски експанзионен вентил
– Ниско ниво на бучава
– Работи на напон од 96V до 260V
ГАРАНЦИЈА: 3 ГОДИНИ

Share this product

Description

  1. ⁹Енергетска класа А+++
 • LED дисплеј
 • Грејач на шасија
 • Најнова генерација на компресор, кој овозможува работа на екстремно ниски надворешни температури без грејач, со што дополнително се заштедува енергија
 • електронски експанзионен вентил
 • CH 7-SKY Technology – напредна 7 степена филтрација
 • CH SMART-ION филтер
 • Филтер за прашина
 • Заштита од смрзнување (го вклучува клима уредот кога температурата во просторот ќе падне под 8°С)
 • I FEEL функција за одржување на температурата според сензорот во далечинскиот управувач
 • Тајмер
 • Ладилен медиум R32
 • Интелигентен дефрост
 • Самодијагностика
 • Режим за спиење
 • Одвлажнување
 • I-Action технологија за стабилна работа на компресорот на ултраниски фреквенции
 • Тивка работа
 • Заштита од појава на мувла

Напреден 7-степен систем за филтрација:

антибактериски филтер, филтер со сребрени јони, танин филтер богат со антиоксиданси, хитин филтер за микроорганизми, антиформаделхид филтер, витамин Ц филтер- го обогатува воздухот со Ц витамин, фотокаталитик филтер – деконтаминација на воздухот

Модел ARCTIC INVERTER CH-S18FTXLA2-NG
Капацитет ладење (kW) 5,2
Капацитет греење (kW) 5,6
Напојување ~220V-240V/50Hz/1Ph
Електрична потрошувачка ладење (kW) 1,58
Електрична потрошувачка греење (kW) 1,44
Ладилен медиум R32
SEER 7.1 (А++)
SCOP 5,7 (А+++)
Проток на воздух  (m3/h) 460/520/570/610/680/750/850
Ниво на бучава на внатрешна единица (мин., средна, макс.) dB(A) 27/30/33/36/39/43/47
Ниво на бучава на надворешна единица dB(A) 56
Димензии (внатрешна) (mm) 970х300х224
Димензии (надворешна единица) (mm) 802х555х350
Маса (внатр./надв. единица) (kg) 13/30,5
Одвлажнување l/h 1,9

*Иако се трудиме секогаш да даваме точни податоци, сепак можни се печатни грешки. Се оградуваме од било каква одговорност по основ на направени ненамерни печатни грешки и/или грешки при превод, при составување на содржините на веб страницата.Не одговараме за евентуални печатни грешки.